Bestuurslid Barça fel op Vinicius: 'Hij verdient een klap, hij is een een clown'

Woordvoerder Barça fel op Vinicius: 'Hij verdient een klap, hij is een een clown'

25 oktober 2023 om 15:40
Laatste update: 25 oktober 2023 om 16:05

De woordvoerder van het bestuur van FC Barcelona, Mikel Camps, heeft hard uitgehaald naar Vinicius Junior. Volgens Camps was de speler van Real Madrid geen slachtoffer van racisme in de wedstrijd tegen Sevilla. 

Tijdens de uitwedstrijd tegen Sevilla maakte een supporter van de thuisclub een racistisch gebaar naar Vinicius, door met zijn handen onder zijn oksels te bewegen als een aap. Camps is van mening dat Vinicius zich niet zo aan moet stellen. 'Het is geen racisme, hij verdient een klap omdat hij een clown is. Wat betekenen deze onnodige en zinloze overstapjes in het midden van het veld?', schreef hij in een inmiddels verwijderde tweet.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo

Sevilla kwam na de wedstrijd met een verklaring. 'Sevilla heeft xenofoob en racistisch gedrag gemerkt van een supporter. De club heeft hem geïdentificeerd, aangegeven bij de politie en uit het stadion gezet. Voorts zullen de interne disciplinaire regels strikt gehanteerd worden en zal hij meteen als lid worden verbannen. Sevilla veroordeelt iedere vorm van racistisch of xenofoob gedrag.'

Real Madrid-aanvaller Rodrygo nam het ook op voor zijn teamgenoot. "Ik weet niet of ik kan praten, ze moedigen ons altijd aan om niet te praten, maar het is zielig. Er valt niet veel te zeggen, het is heel lelijk."