Zahavi slikt principes in en komt weer uit voor nationale ploeg

Zahavi slikt 'hotelprincipes' in en komt weer uit voor nationale ploeg Israël

25 oktober 2023 om 16:10
Laatste update: 25 oktober 2023 om 16:48

Eran Zahavi keert weer terug bij de nationale ploeg van Israël. De oud-PSV'er komt terug van zijn radicale besluit om te stoppen als international, nadat hij van de nieuwe bondscoach Alon Hazan geen privéslaapkamer mocht hebben. 

Zahavi besloot op 15 september 2022 te stoppen als international van Israël. Dat besluit nam hij naar aanleiding van een conflict met bondscoach Hazan en sportief directeur Yossi Benayoun. De 36-jarige spits wil namelijk altijd een eigen kamer in het hotel van de nationale ploeg om optimaal tot rust te kunnen komen, maar daar wilde de in mei 2022 aangestelde Hazan niks van weten. Dat was voor Zahavi genoeg reden om zich niet meer beschikbaar te stellen voor zijn land. 

Daar is de spits nu op teruggekomen. "Ons land maakt een onvoorstelbare periode door. In deze tijden moet iedereen zijn steentje bijdragen op weg naar succes", laat de aanvaller van Maccabi Tel Aviv weten. "Mijn principes heb ik even opzij geschoven. Ik wil gewoon dat het nationale team zich plaatst voor het EK. Op het scherpst van de snede zijn er dingen gezegd die niet gezegd hadden mogen worden. Maar we hebben nu meer dan ooit eenheid nodig."

In november speelt Israël vier cruciale interlands in de strijd om plaatsing voor het EK. Op dit moment staat het land derde in Groep I met elf punten uit zes wedstrijden. Roemenië is koploper met zestien uit acht, gevolgd door Zwitserland met vijftien uit zeven.