'Steijn viel door Mislintat van ene verbazing in andere bij Ajax'

Nieuwe onthulling NRC: Steijn 'viel van ene verbazing in andere' bij Ajax

25 oktober 2023 om 16:26

Na de breuk tussen Ajax en Maurice Steijn is via NRC een opvallend detail over de samenwerking met Sven Mislintat naar buiten gekomen. De Duitser introduceerde soms onaangekondigd een nieuwe speler bij de voormalige Ajax-trainer.

Dat Mislintat solistisch handelde en Steijn weinig tot geen inspraak had bij de twaalf spelers die deze zomer naar Ajax werden gehaald, was al bekend. 'Iemand uit de omgeving' van Steijn laat nu aan NRC weten dat de Duitser er een wel heel bijzondere werkwijze op nahield.

Zo kwam Mislintat soms onaangekondigd de trainerskamer binnen, klapte zijn laptop open en introduceerde dan via een Teams-call een nieuwe speler bij de nietsvermoedende Steijn, schrijft NRC. "Hij viel van de ene verbazing in de andere", vertelt de bron.

Het is geen geheim dat Steijn veel spelers aandroeg bij Mislintat, maar de voormalige technisch directeur van Ajax trok zijn eigen plan. Deze week kwam De Telegraaf nog met Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolás Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest, Anwar El Ghazi, Stefan de Vrij, Nick Olij, Tasos Douvikas, Vangelis Pavlidis en Thiago Almada op de proppen.