Spelersrapport: indrukwekkend Feyenoord scoort hoge cijfers, één dissonant

Feyenoord op rapport: torenhoge cijfers en één onvoldoende op feestavond

25 oktober 2023 om 20:45
Laatste update: 25 oktober 2023 om 23:21

Om niet snel te vergeten, deze klinkende zege van Feyenoord op SS Lazio (3-1). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een memorabele Champions League-avond.

Justin Bijlow - 6,5: zijn Champions League-debuut had haast niet beter kunnen verlopen. Bijlow kreeg opvallend weinig te doen en haalde een dikke voldoende voor het werk dat hij wél moest uitvoeren.

Bart Nieuwkoop - 6: door zijn gele kaart in de dertigste minuut zat de avond van Nieuwkoop er al na één helft op. Daarin deed hij niet veel verkeerd, maar Slot wenste geen enkel risico te nemen.

Lutsharel Geertruida - 7: op 25 oktober 2017 maakte Geertruida zijn officiële Feyenoord-debuut, precies zes jaar later droeg hij de aanvoerdersband. Een van de absolute leiders van Feyenoord bewees zich opnieuw.

Dávid Hancko - 7: net als Geertruida had Hancko de zaakjes prima op orde achterin. De Slowaak kwam amper in de problemen en hoefde alleen in de slotfase een handvol kansen toe te staan.

Quilindschy Hartman - 6,5: ook Champions League-avonden kunnen Hartman niet verontrusten. Achter elke bal zit een gedachte. Smetje was zijn gele kaart in de tweede helft, toen hij zijn tegenstander even kwijt was.

Mats Wieffer - 6,5: veel was hij niet in beeld en dat is voor een controlerende middenvelder meestal een goed teken. Wieffer leidde de openingstreffer van Gimenez in en speelde een prima pot.

Ramiz Zerrouki - 8: bankzitter in de Eredivisie, uitblinker in de Champions League. Na zijn klasse-optreden in Madrid deed Zerrouki het nóg beter tegen Lazio. En zijn doelpunt was om in te lijsten, zo mooi.

Quinten Timber - 7,5: Timber trad niet per se op de voorgrond, maar wie goed keek zag een ontzettend complete middenvelder. Hij streed voor elke centimeter, liep de longen uit zijn lijf en was goud waard voor zijn ploeg.

Calvin Stengs - 8: vrijwel alles lukte bij Stengs, die tegen Celtic en Atlético Madrid ook al bij de beste Feyenoorders hoorde. De manier waarop hij zijn ploeggenoten keer op keer in stelling brengt, dat heet topvorm.

Santiago Gimenez - 8,5: de verwachtingen voor zijn Champions League-debuut waren hoog, maar Gimenez heeft ze allemaal waargemaakt. Twee goals, een publiekswissel en een avond om nooit te vergeten.

Igor Paixão - 6: na zijn wissel zat Paixão gefrustreerd op de bank, waarschijnlijk omdat hij vindt dat hij had moeten scoren. Daar zit ook wel wat in, want de Braziliaan had zichzelf best mogen belonen.

Invallers
Marcos López - 5: viel bij de start van de tweede helft in voor rechtsback Nieuwkoop en speelde naar zijn mogelijkheden op een voor hem vreemde positie, totdat hij tien minuten voor tijd met een onbeholpen actie een penalty veroorzaakte.
Alireza Jahanbakhsh - x: viel na 71 minuten in voor Paixão en speelde te kort voor een beoordeling.
Luka Ivanusec - x: viel na 78 minuten in voor Stengs en speelde te kort voor een beoordeling.
Ayase Ueda - x: viel na 78 minuten in voor Gimenez en speelde te kort voor een beoordeling.
Ondrej Lingr - x: viel na 78 minuten in voor Zerrouki en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 8: in een zeer sfeervolle Kuip zag Slot hoe zijn ploeg voor rust een gigantisch hoog niveau haalde. Al zijn keuzes pakten opnieuw goed uit. De trainer van zo'n voetbalmachine verdient alleen maar complimenten.