Geen slechte start voor Pusic: Barça verslaat vertrokken Feyenoord-assistent net

Geen slechte start voor Pusic, die net niet weet te stunten tegen Barcelona

25 oktober 2023 om 20:39
Laatste update: 25 oktober 2023 om 20:41

Bij het debuut van Marino Pusic als hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk, heeft de Oekraïense ploeg knap tegenstand geboden aan FC Barcelona. In eigen huis wonnen de Catalanen nipt met 2-1, door goals van Ferran Torres en talent Fermín López.

Afgelopen weekend zat Pusic gewoon nog als assistent-trainer van Arne Slot op de bank bij Feyenoord, maar woensdagavond maakte hij zijn debuut als hoofdtrainer van Shakhtar. Met de Oekraïense ploeg ging Pusic in de Champions League op bezoek bij Barça. De Catalanen moesten het nog altijd zonder de geblesseerde Frenkie de Jong doen.

Barcelona was bij vlagen natuurlijk de bovenliggende partij, maar Shakhtar verkocht zijn huid duur in Spanje. De bezoekers maakten het Barça zelfs aardig lastig. Toch maakte de thuisploeg tussen de 28ste en 36ste minuut twee goals: Torres produceerde de 1-0, waarna de twintigjarige López de bal via de paal hard tegen de touwen schoot: 2-0.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na iets meer dan een uur spelen deed Shakhtar echter iets terug: Georgiy Sudakov wist Marc-André ter Stegen te verschalken, nadat Ronald Araújo en Iñigo Martínez er niet goed uit zagen. Daardoor geloofde de ploeg van Pusic weer in een resultaat. Daar ging Shakhtar ook nog naar op zoek, maar de gelijkmaker kwam er niet. Daardoor vertrekken Pusic en co. met lege handen uit Spanje. Shakhtar staat nu derde in Groep H, met drie punten uit de eerste drie wedstrijden. Barça beschikt nog over de volle score in de Champions League en kan de knock-outfase daardoor ruiken.