Derksen hekelt Berghuis

Flinke kritiek op 'vervelend jongetje' bij Ajax: 'Nu loopt hij weer te stoken'

25 oktober 2023 om 23:35

Johan Derksen vindt het niet verrassend dat er in het achtergrondverhaal dat De Telegraaf woensdagochtend publiceerde een hoofdrol is weggelegd voor Steven Berghuis. De krant meldde dat de inmiddels vertrokken Maurice Steijn de Ajax-speler wilde lozen, aangezien hij een 'mes in zijn rug' zou hebben gestoken. Derksen heeft wantrouwen jegens Berghuis en noemt hem een 'vervelend jongetje'. 

Volgens De Telegraaf wilde Steijn naast Berghuis ook assistent-trainer Hedwiges Maduro lozen. Mede vanwege zijn betrokkenheid bij de uitspraken van Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld. Ajax veegde die eis echter direct van tafel, waarna Steijn en de Amsterdamse club uit elkaar gingen. "Weet je wat ik wel heel opvallend vind?", vraagt Derksen zich hardop af bij Vandaag Inside. "Als er stront aan de knikker is, dan is Berghuis er altijd bij betrokken."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Dat is in een groep echt een vervelend jongetje", vervolgt hij. "Dat was bij Feyenoord ook al zo. Dick Advocaat had er al moeite mee. Nu loopt hij achter de schermen weer te stoken weigert hij zich volledig in te zetten." Steijn nam Berghuis ondanks de opgelopen vertrouwensbreuk nog wel mee voor het uitduel met FC Utrecht. In De Galgenwaard liet hij de Oranje-international in de tweede helft invallen. Berghuis maakte allesbehalve indruk. ESPN-analist Kenneth Perez bestempelde zijn invalbeurt zelfs als 'krankzinnig'. 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!