Lovende woorden voor Van Gaal uit onverwachte hoek: 'Hij is een topmanager'

Lovende woorden voor Van Gaal uit onverwachte hoek: 'Hij is een topmanager'

26 oktober 2023 om 11:23

Emiliano Martínez is Louis van Gaal nog niet vergeten. De Argentijnse doelman, die vorig jaar een belangrijke rol had in de kwartfinale van het WK tegen Oranje, keert donderdag met Aston Villa terug in Nederland.

Villa neemt het in Alkmaar op tegen AZ. Op de voorbeschouwende persconferentie wordt Martínez geconfronteerd met uitspraken van Van Gaal, toenmalig bondscoach van het Nederlands elftal. De Argentijnen zouden motivatie hebben gehaald uit de wetenschappelijke benadering van Van Gaal op penalty's. "De waarheid is echter dat hij verkeerd zat", zegt Martínez.

De doelman maakte zich niet geliefd in Nederland door bijzondere fratsen uit te halen, maar hij wil bijna een jaar na dato wat rechtzetten. "Ik heb helemaal niets tegen Nederlanders. Ik heb zelfs de nodige Nederlandse vrienden. Maar weet je wat het is? Wedstrijden tussen Argentinië en Nederland zijn een enorme rivalry in het internationale voetbal. Als de wedstrijd begint is het oorlog, zo is het nu eenmaal."

Zelfs Van Gaal krijgt complimenten van Martínez. "Van Gaal is een topmanager. Hij heeft grote clubs onder zijn hoede gehad, waaronder Manchester United. Hij is ook coach van deze club geweest, waar hij in Sergio Romero ook nog een Argentijnse doelman in huis haalde. En Sergio gaf altijd zeer hoog op over Van Gaal."