Tahirovic doet opmerkelijke uitspraak: 'De verandering was echt nodig'

Steijn krijgt trap na uit Ajax-selectie: 'De verandering was echt nodig'

26 oktober 2023 om 12:20

Benjamin Tahirovic lijkt het niet erg te vinden dat Maurice Steijn vertrokken is bij Ajax. De Bosnische controleur is in gesprek met ESPN goudeerlijk over de trainerswissel.

Na de nederlaag bij FC Utrecht (4-3) besloten Ajax en Steijn in onderling overleg uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt tijdelijk de honneurs waar. De interim-trainer zit donderdagavond tegen Brighton voor het eerst op de bank en ESPN spreekt Tahirovic daags voor het duel. "Ik heb het idee dat een verandering echt nodig was", zegt hij onomwonden.

"We hebben zeven of acht duels niet gewonnen, dus de verandering was echt nodig", benadrukt hij. "Ik voelde gisteren op training dat er meer positiviteit in de groep zat. We hadden meer energie, er werd meer gelachen en alles. Dus ik denk dat de vonk die de big boss ons gegeven heeft echt nodig was", wijst de middenvelder naar Maduro.

Tahirovic speelt sinds afgelopen zomer in Amsterdam. Onder Steijn was hij geen vaste waarde. Wel kwam hij in negen van de elf wedstrijden waarin Steijn aan het roer stond in actie.

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.