'Ik heb de ene geweldige club, Feyenoord, verruild voor een andere geweldige club'

'Ik heb de ene geweldige club, Feyenoord, verruild voor een andere geweldige club'

26 oktober 2023 om 13:28
Laatste update: 26 oktober 2023 om 14:15

Marino Pusic heeft voor het eerst als trainer van Shakhtar Donetsk gesproken over zijn hectische week. Maandag was hij nog de rechterhand van Feyenoord-trainer Arne Slot, woensdagavond stond hij als hoofdtrainer langs de lijn tegen FC Barcelona (2-1 verlies).

Na afloop van zijn vuurdoop als trainer van Shakhtar hield Pusic een persconferentie. "Ik heb de ene geweldige club, Feyenoord, verruild voor een andere geweldige club, Shakhtar", zegt de Bosniër, die in een rollercoaster terechtkwam. "We hebben pas één keer getraind en meerdere meetings gehad om ons op de wedstrijd tegen Barcelona voor te bereiden. Het is sowieso nooit gemakkelijk om uit tegen Barcelona te spelen, maar nu was het wel heel hectisch."

"Een collega zei tegen me: Marino, ik ken je nu een dag, maar het voelt alsof ik je al drie jaar ken. Het was heel intens, maar ik ben dankbaar voor het warme welkom dat ik heb gekregen", vervolgt Pusic. De trainer benadrukt wat hij van zijn ploeg verlangt. "Shakhtar is een grote club in Oekraïne en bij een grote club moet je proberen om dominant te zijn: met én zonder bal. Ik hou van voetbal, en als ik naar voetbal kijk, wil ik ervan genieten. Ik wil dus ook genieten als mijn team op het veld staat."