Mamadou Sakho

'Sakho (ex-Liverpool) slaat trainer met bezemsteel, ontslagbrief dreigt'

26 oktober 2023 om 16:15

De samenwerking tussen centrumverdediger Mamadou Sakho en Montpellier lijkt vroegtijdig te gaan stranden. De 33-jarige Fransman, die in het verleden uitkwam voor onder meer Paris Saint-Germain en Liverpool, zou zijn trainer Michel Der Zakarian hebben geslagen met een bezem. 

Sakho, die in totaal 29 keer het shirt van Frankrijk mocht dragen, streek twee jaar terug neer bij Montpellier in de Ligue 1. Bij de Zuid-Franse club begon hij aanvankelijk als basisspeler, maar deze jaargang kwam hij tot dusver slechts zes minuten in actie. Dat is niet in goede aarde gevallen bij de linkspoot, die dat maar al te duidelijk heeft gemaakt aan zijn trainer. 

l'Équipe meldt dat het akkeftietje tussen Sakho en Der Zakarian begon met een woordenwisseling. Laatstgenoemde zou zijn speler een 'huilbaby' hebben genoemd. Sakho zou daarop zijn leermeester hebben geslagen met een bezemsteel. Er lijkt nu een onderzoek gaande. Mocht Sakho daadwerkelijk schuldig worden bevonden, dan lijkt een contractontbinding onafwendbaar.