Jaarcijfers United

Man United presenteert jaarcijfers: PL-record ondanks jaar zonder Champions League

26 oktober 2023 om 16:50
Laatste update: 26 oktober 2023 om 16:54

Manchester United heeft donderdag de jaarcijfers gepubliceerd. Daaruit kwam een record naar voren. The Red Devils presenteerden een omzet van 745 miljoen euro, het hoogste bedrag ooit in de geschiedenis van de Premier League

United kon maar liefst elf procent meer bijschrijven dan in het boekjaar 2021/22. Die procentuele stijging is opvallend te noemen, aangezien United vorig seizoen zijn wedstrijden speelde in de Europa League. Dat Europese podium is een stuk minder lucratief dan de Champions League, waarin het deze jaargang uitkomt. 

De elf procent is te verklaren aan de hand van de commerciële afdeling van de Engelse grootmacht. Deze presteert uitstekend, waardoor het op inkomsten-vlak zeer goed gaat. Door de hoge kosten noteerde de ploeg van manager Erik ten Hag wel een verlies van 48 miljoen euro. Dat is mede te verklaren vanwege het feit dat United anno 2023 over een kleinere selectie beschikt dan de afgelopen jaren. 

Onlangs werd duidelijk dat Sir Jim Ratcliffe op het punt staat om een minderheidsaandeel van 25 procent in United te verkrijgen. Aanvankelijk leek sjeik Jassim de beste papieren te hebben, maar door zijn komst is inmiddels een streep gezet.