PSG toont interesse in PSV'er Teze

Teze in belangstelling Europese topclub: 'Het was iets meer dan informeren'

26 oktober 2023 om 17:35
Laatste update: 26 oktober 2023 om 17:46

Paris Saint-Germain heeft een oogje op Jordan Teze. Dat bevestigt de rechtsback van PSV, die weet dat er afgelopen zomer interesse was van de Franse kampioen.

"Uiteindelijk werd PSG niet concreet, met een bod", vertelt Teze in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met. "Het was misschien iets meer dan informeren, maar ze hebben bijvoorbeeld geen tien of vijftien miljoen euro geboden."

Teze hoefde daardoor niet de keuze te maken tussen PSV en PSG. In Parijs zou hij moeten concurreren met wereldtopper Achraf Hakimi. "Ja, dan weet je sowieso dat je minimale speeltijd krijgt. Dan is een salaris van vijf, zes, zeven miljoen leuk, maar je wordt niet gelukkig als je niet speelt", aldus de PSV'er. Om er met een knipoog aan toe te voegen: "Tenzij je naar Saudi-Arabië gaat..."

De 24-jarige Teze brak in 2020 door onder trainer Roger Schmidt en haalde het Nederlands elftal. Na een terugval onder Ruud van Nistelrooy kende de verdediger een moeizaam jaar. Met Peter Bosz als trainer is Teze echter weer helemaal terug én een vaste waarde als rechtsback. Zijn contract in Eindhoven loopt nog twee jaar door.