Advocaat spreekt klare taal over Maduro: 'Dan gaat hij eruit'

Advocaat spreekt klare taal over Maduro: 'Dan gaat hij eruit'

26 oktober 2023 om 19:28
Laatste update: 26 oktober 2023 om 19:39

Bij de voorbeschouwing op de Europese duels van donderdagavond gaan Wim Kieft en Dick Advocaat bij Veronica in op de huidige situatie bij Ajax, waar Hedwiges Maduro momenteel de honneurs waarneemt na het ontslag van Maurice Steijn. De rol van Maduro in het ontslag wordt daarbij onder de loep genomen. Steijn zou door hebben gewild bij Ajax, meende De Telegraaf, maar zonder Maduro, daar hij achter de rug van Steijn om zijn kritiek zou hebben geuit.

"Dat is not done. Je staat altijd achter je coach", stelt Kieft over Maduro, wiens kritiek via psycholoog Annemieke Zijerveld naar buiten zou zijn gekomen. "Het is moeilijk om daar iets over te zeggen", vult Advocaat aan. "Wie vertelt nou de waarheid? Maar het is heel duidelijk dat als je een assistent hebt, die die dingen zegt… dan gaat ie eruit."

"Maduro is natuurlijk een belangrijke pion", vervolgt Advocaat. "Als dat soort mensen iets gaan zeggen over jouw functioneren, dan kun je er niet mee doorgaan." Op de vraag of het Maduro kwalijk te nemen is, gezien het beroepsgeheim, geeft Advocaat antwoord. "Hij mag het niet vertellen, al zou het waar zijn. Dan moet je het tegen Steijn zelf zeggen en niet tegen een psycholoog. Als het waar is, dan vind ik het logisch dat Steijn ermee stopt."

Kieft krijgt dan de vraag of Maduro aan kan blijven wanneer John van 't Schip het over zou nemen bij Ajax. De oud-spits verwijst daarbij naar iets wat hij van tafelgenoot Advocaat heeft gehoord. "Dick zegt altijd dat als je ergens binnenkomt, je meteen duidelijk moet maken hoe je het wil. Dus Van ’t Schip zal moeten zorgen dat hij een assistent heeft waarmee hij door één deur kan. En als dit allemaal klopt, dan is het natuurlijk niet houdbaar."