Onana na 'racisme' teamgenoot: 'Anderen mogen niet bepalen wat ik beledigend vind'

Onana na 'racisme' teamgenoot: 'Anderen mogen niet bepalen wat ik beledigend vind'

26 oktober 2023 om 21:35

In Engeland is er momenteel ophef over een bericht dat Manchester United-aanvaller Alejandro Garnacho op X plaatste. Inmiddels is het bericht verwijderd, maar het ging om oud-Ajacied André Onana, waarbij twee emoji's van een gorilla waren geplaatst. Garnacho zou mogelijk geschorst kunnen worden na het voorval, zo meldt The Athletic.

Onana eiste dinsdag een hoofdrol op in de Champions League-wedstrijd van Manchester United tegen FC Kopenhagen, die met 1-0 gewonnen werd. In blessuretijd legde Jordan Larsson, zoon van Henrik Larsson en voormalig speler van NEC, namens de Denen aan voor een strafschop, maar Onana keerde zijn inzet. Garnacho plaatste vervolgens het bericht op X met Onana en twee gorilla-emoji's.

De Engelse voetbalbond zou contact hebben gezocht met Garnacho, aldus The Athletic. De reden hiervoor is dat het geïnterpreteerd kan worden als racisme, maar Onana zo interpreteert Onana het zelf niet, zo geeft de doelman aan. 'Ik weet wat Garnacho bedoelde: kracht. Andere mensen mogen niet beslissen wat mij beledigt', aldus de keeper, die deze zomer overkwam van Internazionale.