Perez ziet 'totale chaos': 'Ajax verloochent eigen identiteit totáál'

Perez ziet 'totale chaos': "Ajax heeft zijn eigen identiteit totáál verloochend"

26 oktober 2023 om 23:15
Laatste update: 26 oktober 2023 om 23:29

Kenneth Perez spaart Ajax niet: de Amsterdammers hebben zichzelf 'verloochend' op bezoek bij Brighton, vindt de ESPN-analist. Ergens begrijpt hij de verdedigende tactiek van interim-trainer Hedwiges Maduro wél.

"Het is totale chaos bij Ajax, niemand heeft een idee wat hij moet doen", constateert Perez na de Europa League-nederlaag van Ajax in Engeland. "Dit is een volslagen kansloze nederlaag. Het is 2-0 geworden, we hebben niet veel kansen weggegeven, zal worden gezegd. Maar het is zo'n kansloze avond geweest. Ajax heeft zijn eigen identiteit totáál verloochend."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Toch zegt Perez de gekozen tactiek 'heel erg goed' te begrijpen. "Het is de logische reactie: bij elkaar en terug. Op elkaar afgestemd aanvalsspel is het moeilijkste wat er is, maar het is wél waar Ajax altijd voor gestaan heeft. Misschien moeten we ze ook helemaal niet beoordelen als Ajax, want dit komt niet in de buurt van het niveau dat we gewend zijn. Dit is het niveau-onderkant Eredivisie dat op bezoek gaat bij een Premier League-team. Ze zíjn ook slecht en er is geen perspectief."

Marciano Vink slaat vervolgens aan op de opmerking van Perez dat Ajax niets is opgeschoten in de eerste wedstrijd onder Maduro. "Dit was gewoon lijdzaam toekijken hoe je langzaam wordt geslacht", aldus de oud-voetballer. "Dit is Ajax niet gewend, dit zijn de supporters niet gewend en dit zijn wij ook niet gewend."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!