Aston Villa 'houdt huis' tegen AZ: 'Ze werden weggeblazen'

Engelse media zien 'verlamd' AZ 'weggeblazen' worden: 'Villa houdt huis'

26 oktober 2023 om 23:28
Laatste update: 26 oktober 2023 om 23:59

AZ heeft op donderdagavond in de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa een 1-4 nederlaag te verwerken gekregen in het AFAS Stadion. Engelse media spreken lovend over de ploeg van trainer Unai Emery, die vijfde staat in de Premier League, en zagen het elftal een eenvoudige zege boeken in Alkmaar.

'AZ was halve finalist in de Conference League van vorig seizoen, maar ze werden weggeblazen door het klinische team van Unai Emery, dat in de rust al met 0-2 leidde', zo schrijft Sky Sports, dat Aston Villa zelfverzekerd aan het werk zag. 'Ondanks dat de thuisploeg uiteindelijk nog scoorde, speelde Villa de wedstrijd rustig uit, zonder urgentie.'

BBC legt de nadruk vooral op de goede prestatie van Aston Villa. 'Makkelijk scorend Villa verlamt Nederlanders', kopt de omroep. 'Een cruciaal onderdeel van Villa's spel onder Emery is spelen met moed en hoge druk, en daar plukte het in Alkmaar de vruchten van. Het is dit seizoen al de zesde keer dat het team vier of meer goals maakt, en de ongeslagen reeks wordt voortgezet naar vijf wedstrijden', zo vervolgt het medium.

The Sun schrijft dat Aston Villa stevig huishield in Nederland, nu de club terugkeerde naar het Land waar het in de Kuip in 1982 de Europa Cup won. 'Een optreden waar Peter Withe en Nigel Spink trots op zouden zijn geweest', verwijst de krant naar de toenmalige sterren.

Ook Daily Mail trekt een vergelijk met 1982, en stelt dat duels in Nederland altijd extra speciaal zijn voor de fans van Aston Villa. Hoewel niets de Europa Cup-winst zou kunnen overtreffen, schrijft het medium dat het wederom een avond was om te koesteren. 'Tegen een team dat geweldig presteert in hun eigen competitie, was Villa uiterst efficiënt. Unai Emery verwachtte een zware test tegen AZ, maar Villa ging al snel aan de leiding en speelde het duel volwassen uit.'