Berghuis over Steijn: 'Heeft hij zelf verteld aan De Telegraaf...'

Berghuis over Steijn: 'Ik denk dat hij dat zelf verteld heeft aan De Telegraaf'

26 oktober 2023 om 23:55
Laatste update: 27 oktober 2023 om 00:00

Steven Berghuis heeft gereageerd op het gerucht dat Maurice Steijn van hem af wilde bij Ajax. De aanvallende middenvelder maakt gehakt van de berichtgeving én zijn voormalige oefenmeester.

De Telegraaf meldde dat Steijn Berghuis wilde lozen, aangezien de Oranje-international een 'mes in zijn rug' zou hebben gestoken. Zo nam Berghuis het publiekelijk bepaald niet voor de geplaagde oefenmeester op. Zijn zwakke invalbeurt tegen FC Utrecht was naar verluidt de druppel voor Steijn. Ajax ging daar echter niet in mee en nam vervolgens afscheid van de coach.

"Het is lastig natuurlijk. Er is veel gebeurd rondom mijn persoon en rondom Hedwiges. De andere jongens stonden daar wat meer buiten", reageert Berghuis bij ESPN, na de 2-0 nederlaag bij Brighton. Hij gaat vervolgens specifiek in op de berichtgeving. "Ik denk dat hij (Steijn, red.) dat zelf verteld heeft aan De Telegraaf. Ik heb dat nooit van hem zelf vernomen." Berghuis voelt niet de behoefte om nog contact op te nemen met Steijn. "Als hij de behoefte heeft om het aan mij te vertellen, dan had hij dat wel gedaan. Ik heb hem maandag nog gezien, maar niets gehoord."

Ook bij Veronica ging Berghuis in op de berichten dat Steijn hem aanmerkte als stoorzender. "Ik ben twee jaar geleden naar Ajax gehaald door Edwin van der Sar, Marc Overmars en Erik ten Hag. Niet alleen vanwege mijn voetballende kwaliteiten, maar ook vanwege mijn persoonlijkheid. Blijkbaar had Maurice er iets meer moeite mee. Wat ik ervan vind dat hij het niet tegen mij zei? Zo zou ik het niet doen, ik zou er open over zijn. Hij heeft dat niet gedaan, maar wat moet ik er verder over zeggen? Ik ben wie ik ben en ben daar trots op."

Geen 'sabotage'
Berghuis ontkent met klem dat hij de boel saboteerde tijdens zijn invalbeurt tegen Utrecht. "Dat zijn nog wel statements. Het zijn ook gevaarlijke dingen voor de beeldvorming. Gelukkig heb ik ondertussen brede schouders. Als je het shirt van Ajax draagt, kun je nooit aan werkweigering doen. Ik viel gewoon heel slecht in en was gewoon niet klaar voor die wedstrijd, nadat ik net weer fit was. Dat reken ik mezelf aan."