Advocaat over kritiek op Berghuis

Advocaat deelt ervaringen met Berghuis: 'Die dacht dat hij het allemaal wel wist'

27 oktober 2023 om 07:12

Dick Advocaat heeft zich donderdagavond uitgelaten over zijn ervaringen met Steven Berghuis. De trainer en de aanvaller werkten samen bij Feyenoord en ook daar liet hij regelmatig van zich horen als het spel of de tactiek hem niet kon bekoren, vertelt Advocaat.

Volgens berichtgeving in De Telegraaf zou Berghuis 'een mes in de rug hebben gestoken' bij de vertrokken Maurice Steijn. Ook liet hij zijn oud-trainer een aantal keer publiekelijk vallen, zoals na de wedstrijd tegen Brighton donderdagavond. Zo dacht Berghuis dat Steijn zelf dingen over hem naar De Telegraaf lekte. 

Advocaat merkt vanuit zijn ervaringen met Berghuis op, dat hij geen jongen is die zo maar met de kudde meeloopt. "Hij was mijn belangrijkste speler", vertelt Advocaat als analist bij Veronica. "Een hele bepalende speler, maar hij was wel een jongen die dacht dat hij het allemaal wel wist. Altijd was er wel strijd met hem, zeker de laatste vier/vijf maanden. Ik had er niet zo veel problemen mee, maar het is wel vaak dat dat soort jongens andere spelers meenemen."

Collega-analist Wim Kieft ziet ook dat het spel van Berghuis minder is geworden bij Ajax. "Je hebt altijd lastige jongens. Je moet er alleen voor zorgen dat ze niet het proces verstoren. Ik vind hem ook niet meer zo goed als hij bij Feyenoord was. Toen was hij veel beter en veel agressiever." Advocaat denkt dat dit ook aan zijn positie kan liggen. "Hij scoorde bij Feyenoord heel veel als rechtsbuiten en gaf ook veel assists en Ajax laat hem dan achter de spitsen spelen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!