De Zerbi over winst op Ajax

Brighton koestert 'historische' zege: 'Hadden tactiek Ajax niet aan zien komen'

27 oktober 2023 om 09:19

Roberto De Zerbi was verrast toen hij zag hoe Ajax donderdagavond gepositioneerd stond. De manager van Brighton had niet verwacht dat de Amsterdammers dusdanig defensief voor de dag zouden komen en moest om die reden een tactische aanpassing doen. 

Hedwiges Maduro, de interim-trainer van Ajax, gaf voorafgaand aan het duel met Brighton al aan 'wat andere accenten' aan te brengen. Ajax stond uiteindelijk een stuk compacter in het American Express Comunity Stadium, al stichtte het zelf nauwelijks gevaar. "We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. Met name in de tweede helft, maar ook in de eerste helft al", aldus De Zerbi, die zag hoe zijn ploeg via João Pedro na 43 minuten spelen alsnog tot scoren kwam. 

"We hadden de tactiek van Ajax niet aan zien komen", vervolgt de Italiaanse oefenmeester voor de camera van het clubkanaal. "Ze hadden het middenveld aangepast en ze verdedigden met twee spitsen. We kregen dat snel door, pasten ons aan en vonden de juiste ruimtes op het veld." Brighton liep via Ansu Fati kort na rust uit tot 2-0, tevens de eindstand. De Zerbi is enorm blij met de zege. "Het is onze eerste overwinning in de Europa League. Het is een historische dag, daar zijn we heel blij om."