Van Hecke kijkt met verbazing naar opponent: 'Ajax... dat is pijnlijk om te zien'

Van Hecke kijkt met verbazing naar opponent: 'Ajax... dat is pijnlijk om te zien'

27-10-2023 08:24 Laatste update: 09:43
35

Voor Brighton & Hove Albion was de zege op Ajax de eerste Europese winstpartij in de geschiedenis van de club. Centraal achterin bij The Seagulls speelt Jan Paul van Hecke, die in gesprek met Voetbal International aangeeft dat zijn ploeg misschien nog wel meer doelpunten had moeten maken.

Na het ontslag van trainer Maurice Steijn neemt Hedwiges Maduro momenteel de honneurs waar bij Ajax. Hoe Ajax zou gaan spelen was dan ook niet te bestuderen, maar Van Hecke geeft aan dat zijn team van eigen kracht uitging. "We gingen uit van ons eigen spel, wat we altijd wel doen. Ik was wel een beetje verbaasd, zeker als je met 2-0 voor staat. Dan verwacht je dat zij iets meer komen, maar dat viel wel mee. Misschien hadden we wel nog meer goals kunnen maken, maar de drie punten waren het belangrijkst. Deze moesten we winnen."

Hoe het Ajax momenteel vergaat vindt de Zeeuwse verdediger niet prettig. "In Nederland hoop je gewoon dat de topteams het goed doen, ook in Europa. Dat geeft toch een trots gevoel naar andere landen toe. Ajax is nu aan het struggelen. Voor ons was het wel een goed moment om tegen ze te spelen. Ik ben blij met de punten, maar ja, Ajax... 35 landstitels, Europa Cups, zo veel bekers. Dat is pijnlijk om te zien."