Aanhoudingen rondom AZ - Aston Villa

Politie arresteert 52 Aston Villa-fans en neemt messen en drugs en in beslag

27 oktober 2023 om 11:53
Laatste update: 27 oktober 2023 om 12:18

De politie heeft in aanloop naar het duel tussen AZ en Aston Villa (1-4) van donderdagavond in totaal 52 supporters van de Engelse club opgepakt. Een van hen werd ingerekend vanwege wapenbezit, de anderen vanwege onder meer belediging en verstoring van de openbare orde, aldus de NOS

Even na 17.00 uur nam de politie in Alkmaar een mes in beslag dat een Engelse supporter op zak had. De persoon in kwestie werd direct aangehouden, waarna niet veel later twee arrestaties plaatsvonden wegens belediging en opruiing. Daarbij is pepperspray gebruikt door de politie. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    West Ham United

  • logo

    Aston Villa

Daarna werd een groep van liefst vijftig Villa-supporters op het perron gecontroleerd op het bezit van wedstrijdkaarten. Ook in die groep bevond zich iemand die een mes bij zich had. Toen de politie hierop vervolgens wilde controleren, rende de groep snel een stilstaande trein in. Met hulpt van de ME werden de fans van Villa uiteindelijk één voor één de trein uitgehaald voor verstoring van de openbarde orde. Daarbij heeft een aantal zich verzet. Ook bij dat incident is pepperspray én geweld gebruikt door de ME. 

Toen de stilstaande trein vervolgens werd onderzocht, vond de politie onder meer verdovende middelen en bivakmutsen. Geen messen. Niemand van de betrokkenen had een ticket voor de wedstrijd op zak. Momenteel zit er nog één persoon vast vanwege belediging en opruiing. De resterende 51 mensen werden met boetes teruggestuurd naar Engeland.