Klaassen over vertrek bij Ajax en aanstekerincident

Klaassen onthult reden voor Ajax-vertrek: 'Het liefst zou ik gewoon helpen'

27 oktober 2023 om 12:09
Laatste update: 27 oktober 2023 om 12:16

Davy Klaassen speelt inmiddels alweer even bij Internazionale na zijn sensationele vertrek op Deadline Day afgelopen zomer. Een moeilijke keuze, maar voor de toenmalig Ajacied onafwendbaar. Bij de Cor Potcast vertelt de middenvelder de redenen waarom hij besloot Ajax te verlaten en blikt hij ook nog even terug op het aanstekerincident in De Kuip.

Klaassen was na Dusan Tadic, Daley Blind en Edson Álvarez de volgende oudgediende die vertrok bij de Amsterdammers. "Op dat moment ging Ajax een andere weg op en dus was mijn gevoel dat ik ook een andere weg op moest gaan. Als speler loop je niet weg voor moeilijke momenten, dat is het echt niet. Het blijft je club en het liefst zou je gewoon helpen. Dat gevoel had ik alleen niet meer toen, dat ik daar iets aan kon helpen."

Bij Ajax viel Klaassen vooral op als de man die de 1-0 regelmatig maakte in een hoop wedstrijden. 'Mister 1-0 'heeft zelf ook niet echt een verklaring, hoe het kon dat hij steeds bij de eerste goal betrokken was. "Een snelle goal of een goede actie probeer je natuurlijk te gebruiken als brandstof voor de rest van de wedstrijd. Als je begint met een slechte bal, dan moet je die heel snel rechttrekken met een goal of assist."

Ook blikt Klaassen terug op de dag dat hij wereldnieuws werd. Het aanstekerincident in de wedstrijd tegen Feyenoord. "Je weet dat als je naar De Kuip gaat, dan is het altijd vijandig. Je gaat daar al heen met waterkanonnen aan de zijkanten van de bus, dat slaat eigenlijk al nergens op. Maar aan de andere kant heeft het wel wat. Het slaat nergens op, maar het is ook het mooiste wat er is op een of andere manier. Mijn grootste gevoel was achteraf de moedeloosheid."