'Klaassen naar Internazionale: geweldig, maar ik begrijp de logica niet helemaal'

'Klaassen naar Internazionale: geweldig, maar ik begrijp de logica niet helemaal'

04-09-2023 09:58
33

Ronald de Boer begrijpt niet helemaal waarom Davy Klaassen op Deadline Day de overstap maakte van Ajax naar Internazionale. In Milaan heeft hij niet meer perspectief dan in Amsterdam, vermoedt de Ziggo Sport-analist.

"Ik vind het geweldig voor Davy, maar ik begrijp de logica niet helemaal", zegt De Boer, als hij beelden ziet van Klaassen in de kleedkamer van Inter. De analist zoekt een verklaring voor de opvallende transfer. "Davy is transfervrij, tikt altijd wel een bepaald niveau aan, maar dat Inter hem dan haalt..."

Desondanks is De Boer blij voor Klaassen, die hij bijna vijftien jaar geleden onder zijn hoede had in de jeugdopleiding van Ajax. "Ik heb hem op vijftien-, zestienjarige leeftijd meegemaakt. Ik heb hem zien opgroeien. Hij heeft een geweldige carrière gehad, ik gun hem alles. Hij verdient een mooie stap aan het einde van zijn carrière."

"Maar ik zie de logica niet", besluit De Boer. "Hij speelde bij Ajax niet. Als je daar nou altijd speelt, dan had ik het nog begrepen. Dan denk je: hij springt eruit. Dat is niet het geval. Hij wilde niet op de bank zitten bij Ajax, denk ik. Daar voelde hij zich misschien te goed voor, waardoor hij een mooie stap wilde maken."