Driessen vergelijkt: 'Feyenoord tegen Lazio was als het Ajax uit 2019'

Driessen gooit vergelijking erin: 'Feyenoord als het Ajax uit 2019'

27 oktober 2023 om 15:42

Na het indrukwekkende optreden van Feyenoord tegen SS Lazio durft Valentijn Driessen de vergelijking te maken met het Ajax uit 2019, dat tot de halve finale van de Champions League reikte. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf heeft de ploeg van Arne Slot zelfs een streepje voor op een bepaald vlak.

"Op een gegeven moment zat je echt naar het Ajax uit 2019 te kijken", zegt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Maar met nóg meer power en nóg meer intensiteit. Het was echt genieten geblazen." Feyenoord won met 3-1 van de Romeinen en gaat daardoor aan kop in de poule. "Ze zijn een heel eind op weg naar de volgende ronde. Ik wil ook niet te positief zijn, want Ajax speelde in 2019 wel tegen Bayern München, Juventus en Real Madrid. Maar als je de lessen meeneemt, dan krijg je straks ook dat soort tegenstanders. En dan ben je misschien op een punt beland, dat je ze kunt verrassen."

Driessen prijst ook Santiago Gimenez. "Iedereen was heel benieuwd naar Santiago Gimenez. Wat gaat hij doen op het hoogste niveau tussen de grote jongens? Dit was zijn debuut en als je dan twee goals maakt, dan kan je tevreden terugkijken. Vooral de eerste goal was geweldig. Maar heel Feyenoord kan tevreden zijn met de overwinning", aldus de verslaggever. "Stengs speelde ook écht geweldig."