Driessen vermoedt vooropgezet plan Maurice Steijn bij Ajax: 'Bewust zo gespeeld'

Driessen vermoedt vooropgezet plan Steijn: 'Bewust zo gespeeld'

27 oktober 2023 om 19:53
Laatste update: 27 oktober 2023 om 20:03

Valentijn Driessen heeft het vermoeden dat Maurice Steijn getracht heeft een breuk met Ajax te forceren, zo stelt de journalist in de Kick-off podcast van De Telegraaf. De inmiddels ontslagen Steijn zou om een vertrek van Hedwiges Maduro en Steven Berghuis hebben gevraagd, omdat hij zich door het duo verraden voelde.

"Ik heb sterk het idee, maar dat hebben we niet boven water kunnen krijgen, dat Steijn dit bewust heeft gedaan", stelt Driessen. "Als je vraagt om de sterspeler, die vijf of zes miljoen euro waard is, en de assistent-trainer, die voor zes ton is weggehaald bij Almere City en een dik contract heeft gekregen, dan kun je niet verwachten dat een bestuur van Ajax voor de trainer kiest die nauwelijks punten heeft gehaald en geen elftal kan neerzetten. Dat gaat er bij mij niet in."

"Dat wist Maurice Steijn ook", vervolgt Driessen. "Hij loopt lang genoeg mee in de voetballerij om te weten dat Ajax nooit aan die eis zou voldoen, dus ik heb wel sterk het idee dat hij dit erin heeft gebracht om toch op de een of andere een breuk te forceren. Als hij zelf die breuk had veroorzaakt door te zeggen: ik stap op. Dan sta je qua afkoopsom niet sterk. Ik heb het idee, en dat hebben we niet uit de gesprekken kunnen opmaken, dat hij dit bewust zo heeft gespeeld."

Wel denkt de journalist dat Steijn zich oprecht verraden heeft gevoeld door Maduro en Berghuis. "Maar hij had ook kunnen zeggen: ik ga door met Maduro en Berghuis, maar ik ga ze op een andere manier gebruiken. Ik denk dat hij voor zichzelf het idee had: ik krijg deze trein niet meer op gang, dus dan moet ik weg."