Keuken Kampioen Divisie-wedstrijdverslagen

Roda JC behoudt koppositie, Willem ll hijgt in de nek, spektakel bij ADO - VVV

27 oktober 2023 om 22:08
Laatste update: 27 oktober 2023 om 22:11

Roda JC is er vrijdagavond in geslaagd om de (gedeelde) koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te behouden. In eigen huis werd Jong Ajax verslagen. Willem ll versloeg op zijn beurt Jong PSV en blijft de Limburgers daarmee in de nek hijgen. Spektakel was er bij ADO Den Haag - VVV-Venlo, waar vier keer werd gescoord.

Roda JC - Jong Ajax
Koploper Roda kon zich tegen Jong Ajax eigenlijk niks anders permitteren dan een overwinning. Het beloftenelftal uit Amsterdam bungelt immers onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Toen Enrique Peña na veertien minuten spelen de score opende, leek een reguliere zege in de maak. Niets bleek echter minder waar. Jong Ajax knokte zich via Nassef Chourak terug in de wedstrijd. De wedstrijd leek vervolgens lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar na dik een uur spelen bezorgde Wlid Ould-Chikh de Limburgers alsnog de drie punten.

ADO Den Haag - VVV-Venlo
Een van de meest vermakelijke wedstrijden van de vrijdagavond ging tussen nummer drie ADO en nummer acht VVV. De eerste helft kende één treffer: Martijn Berden bracht de bezoekers op voorsprong. Na een uur spelen schoot de amusementswaarde omhoog. Spits Henk Veerman bracht ADO op gelijke hoogte, waarna Joel Ideho elf minuten later voor de 2-1 zorgde. De ploeg van trainer Darije Kalezic leek de drie punten bij te kunnen schrijven, maar daar dacht VVV'er Levi Smans anders over. Hij zorgde in de 88e minuut voor het slotakkoord: 2-2.

Willem ll - Jong PSV
Willem ll kon zich geen puntverlies veroorloven tegen Jong PSV. Daarmee zou koploper Roda JC uitlopen. Het duurde 44 minuten voordat de Tilburgers de score wisten te openen tegen Jong PSV, waar Isaac Babadi een basisplaats had. Thijs Oosting scoorde. Toen Jeredy Hilterman kort na rust voor de 2-0 zorgde, leek er geen vuiltje aan de Tilburgse lucht. Nog voor het verstrijken van het uur stond het 3-0, dankzij opnieuw Oosting.

FC Dordrecht - FC Den Bosch
FC Dordrecht is de nieuwe nummer vier van de KKD. In eigen huis werd er op zeer overtuigende wijze afgerekend met een kansloos FC Den Bosch. Het werd maar liefst 5-1. René Kriwak, Adrian Segecic (twee keer), Rocco Robert Shein en Mathis Suray scoorden voor Dordrecht, terwijl aan Bossche zijde alleen Luke Mbete trefzeker was.