Extreem lovende kritieken voor 'bliksemsnelle' Van de Ven

Louter achten voor 'bliksemsnelle' en 'Man of the Match' Van de Ven: 'Zo imposant'

27 oktober 2023 om 23:57
Laatste update: 28 oktober 2023 om 00:53

Micky van de Ven heeft vrijdagavond, niet voor het eerst dit seizoen, erg veel indruk gemaakt in het shirt van Tottenham Hotspur. Na afloop van de 1-2 zege op Crystal Palace regende het achten voor de Oranje-international, die ook terug kan kijken op een aantal zeer imponerende statistieken. 

Van de Ven maakte afgelopen zomer de overstap van VfL Wolfsburg naar Spurs. De linkspoot groeide binnen een mum van tijd tot een belangrijke schakel in de geoliede machine van succesmanager Ange Postecoglou. Ook tegen Palace speelde hij weer erg sterk, zag ook The Evening Standard, dat hem een 8 als rapportcijfer geeft. 'Zijn snelheid was erg belangrijk in het onschadelijk maken van de tegenstander. Hij is bliksemsnel en zo imposant', zo tekent het medium op. 

Ook 90MIN geeft Van de Ven een 8. 'Hij was zó succesvol in het onschadelijk maken van de thuisploeg, dat de fans van Palace de Nederlander vanaf minuut één niet konden waarderen.' Ook Sky Sports noteert een ruime voldoende (eveneens een 8) voor de oud-speler van FC Volendam. De Engelse tv-zender roept hem zelfs uit tot Man of the Match

Een blik op de statistieken onderstreept het zoveelste indrukwekkende optreden van Van de Ven, die met Spurs de koppositie in de Premier League heeft verstevigd. Maar liefst 95 van zijn 96 passes kwamen aan. Ook won hij zes van zijn acht grondduels. Daarnaast heeft hij een zeer goede klik met zijn collega-centrumverdediger Christian Romero. Het tweetal verstuurde in totaal 236 passes naar elkaar. De gehele Palace-ploeg kwam gezamenlijk tot 219 passes, waarvan er slechts 147 aankwamen. Het is ook niet vreemd dat Postecoglou en co. het duel dan ook eindigde met 76 procent balbezit.