Geen Saudische miljoenen, maar FC Twente voor Unnerstall

Geen Saudische miljoenen, maar FC Twente: 'Drie, vier miljoen per jaar'

28 oktober 2023 om 08:14

Lars Unnerstall kan zich een vertrek bij FC Twente niet meer voorstellen. De 33-jarige doelman sloeg afgelopen zomer zelfs lucratieve interesse uit Saudi-Arabië af, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik had naar andere clubs gekund", zegt Unnerstall tegen VI. "Naar Saudi-Arabië, afgelopen zomer. De clubnaam weet ik niet eens, het ging via een tussenpersoon. Wil je naar de zandbak? Nee, dankjewel. Ik was wel benieuwd wat ik er kon verdienen. Drie, vier miljoen per jaar."

"Ik moest toch even praten met mijn vrouw", erkent de Duitser. "Zoveel geld, dan denk je: twee jaar daarheen en dan hoeft Carlo (tweejarige zoontje, red.) zich ook nooit zorgen te maken. Maar ja, hoe dan? Ik zou alleen gaan. Dat lukt mij niet. Ik zou daar doodongelukkig zijn en na drie maanden terugkeren. Toen we al bezig waren over contractverlenging kwam er nog een Engelse club bij mijn zaakwaarnemer. De Premier League spreekt me wel aan, maar ik was al in gesprek met Twente. Ik zei mijn zaakwaarnemer dat ik niets over die interesse hoefde te horen. Het is goed zo. Hier ben ik gelukkig."

Unnerstall verlengde zijn contract in Enschede tot medio 2027. "Het liefst blijf ik hier tot het einde van mijn carrière. Serieus. Haal Jan Streuer maar. Als hij me een contract tot mijn veertigste voorlegt, teken ik nu. Ik heb de onrust niet dat ik nog eens ergens anders naar toe wil. Als ik miljoenen wil verdienen, moet ik niet bij Twente blijven. Maar mijn salaris hier is prima, het leven is prima, de club is prima, de supporters zijn prima. Wat wil je dan nog meer?"