Boscagli: 'Pas weg bij PSV als ik de titel heb gepakt'

'Voor mijn gevoel kan ik pas weg bij PSV als ik de titel heb gepakt'

28 oktober 2023 om 08:28

Olivier Boscagli legt de lat hoog voor zichzelf en PSV. De 25-jarige Fransman wil pas nadenken over een vertrek uit Eindhoven als hij kampioen is geworden, laat hij weten aan De Telegraaf.

Boscagli is na een zware blessure helemaal terug. "Het is al mijn vijfde seizoen hier. Er zijn maar weinig jongens die al zo lang bij PSV zijn, alleen Jordan Teze", zegt de verdediger in de krant. "Ik vind het mooi dat ik die status heb. Het laat zien dat ik me heel goed voel bij deze club. Voor mij speelt ook mee dat ik hier wel de beker en de Johan Cruijff Schaal heb gewonnen, respectievelijk twee en drie keer, maar nog niet het kampioenschap. Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt. Dat is iets wat ik hier nog echt wil bereiken. De goede start geeft me het vertrouwen dat het dit jaar mogelijk is, maar het is pas het begin."

Het is niet het enige doel dat Boscagli zichzelf stelt. "Ik weet dat het heel lastig is vanwege de enorme concurrentie, maar het is mijn droom om voor de Franse nationale ploeg te gaan spelen. Vanaf de O17 heb ik in alle nationale jeugdelftallen gespeeld met jongens als Kylian Mbappé, Marcus Thuram en Ousmane Dembélé. Ik was in die tijd linksback en kon altijd Dembélé inspelen die dan een geweldige actie maakte. Het shirt van Les Bleus dragen is iets wat ik absoluut nog hoop te bereiken in mijn carrière."