PSV op rapport: één duidelijke uitblinker en één onvoldoende

PSV op rapport: één duidelijke uitblinker en één onvoldoende

24 oktober 2023 om 22:54
Laatste update: 25 oktober 2023 om 02:48

PSV heeft ook zijn derde groepswedstrijd in de Champions League niet weten te winnen. De ploeg van Peter Bosz speede in Frankrijk met 1-1 gelijk tegen RC Lens. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Eindhovenaren.

Walter Benítez – 6: Fabrizio Romano tipte hem als ‘one to watch’, maar Benítez kwam al snel met de schrik vrij. Hij verwerkte een schot niet goed, maar ook in de rebound was Machado niet zuiver. De Argentijn had het verder niet heel druk, maar incasseerde wel de 1-1.

Jordan Teze – 6,5: Een degelijk optreden van Teze, die er bovenop zat en een paar keer goed ingreep. Aan de bal koos hij echter iets te vaak voor de veilige weg terug, terwijl er best wat ruimte lag.

André Ramalho – 5,5: Ramalho gaf één keer een uitstekende bal op Tillman, waardoor PSV gevaarlijk wist te worden. Toch moest de Braziliaan op dit niveau weer alle zeilen bijzetten. Zo liet hij zich aftroeven bij de 1-1.

Olivier Boscagli – 7,5: De beste bij PSV. De Franse verdediger liet op vertrouwde bodem het beste van zichzelf zien met goede ingrepen in verdedigend opzicht en vooral ook goede oplossingen aan de bal.

Sergiño Dest – 6: De Amerikaanse international verslikte zich nog weleens in een tegenstander. Dest nam zoals altijd risico aan de bal, maar was niet altijd gelukkig in zijn acties.

Jerdy Schouten – 7: Vooral in de openingsfase was PSV slordig tegen het felle Lens en zelfs Schouten leverde een paar keer de bal in. Daarna herpakte de controleur zich, zowel met als zonder bal. Een rustpunt voor het team.

Joey Veerman – 6,5: Veerman en de Champions League is nog geen onverdeeld succes. Hij kwam er wel wat beter in tegen Lens, maar minder geklaag en iets meer tempo en arbeid zijn gewenst.

Malik Tillman – 5: Tillman kreeg de voorkeur boven Til vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar hij had het lastig. De Amerikaan was de vrije man tussen de linies, maar was niet balvast genoeg en liet zich meermaals aftroeven.

Johan Bakayoko – 7: In de eerste helft zat Bakayoko helemaal niet zo goed in de wedstrijd. De Belg toonde na 55 minuten echter zijn individuele klasse. Hij had een klein beetje ruimte genoeg en opende de score in Lens.

Luuk de Jong – 6,5: De Jong werkte en sleurde zich weer een slag in de rondte. De aanvoerder van PSV kreeg menig optater te verwerken, maar liet zich niet kennen in de fysieke duels.

Hirving Lozano – 7: Het Eindhovense gevaar kwam aanvankelijk van Lozano. De Mexicaan trof in de eerste helft de paal en kort na rust werd hij in kansrijke positie nog net afgestopt. Hij toont het vooralsnog vooral bij momenten, maar de stijgende lijn is ingezet.

Invallers
Ismael Saibari – x: Viel na 71 minuten in voor Tillman en speelde te kort voor een beoordeling.
Guus Til - x: Viel na 82 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: Viel na 82 minuten in voor Lozano en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: Viel na 90 minuten in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz – 6,5: Dat Bosz altijd pal achter zijn visie blijft staan, is duidelijk. Hij nam flink wat risico’s bij het druk zetten en al snel dreigde dat mis te gaan. PSV bleef evenwel overeind in de openingsfase en kwam daarna beter in de wedstrijd. Genoeg voor een zege was het echter weer niet.