Politie helpt Lukaku een handje en verbiedt fluitjes van Inter-fans

Politie schiet Lukaku te hulp en grijpt in bij wraakactie van boze fans van Inter

28 oktober 2023 om 13:07

De politie heeft een wraakactie van de aanhang van Internazionale tegen Romelu Lukaku verboden. De aanhang van de Milanezen hadden 30.000 fluitjes klaar om de spits massaal uit te fluiten, maar dit mag dus niet meer.

AS Roma diende een klacht in bij de politie, waardoor de hoofdcommissaris heeft besloten om de fluitjes te verbannen uit het stadion. Eerder werd door de fans opgeroepen om bij elk balcontact van de Belgische spits massaal op de fluit te blazen. Volgens de politie kunnen de fluitjes echter het werk van de scheidsrechter en het verloop van de wedstrijd beïnvloeden. Lukaku wordt bij Inter gehaat vanwege zijn gesprekken met rivalen van de club afgelopen transferperiode.

De aanhang van Internazionale is woest over het besluit van de politie in Milaan. "Twee jaar geleden waren 10.000 fluitjes wel toegestaan bij een wedstrijd van Fiorentina (toen werd Juventus-spits Dusan Vlahovic letterlijk uitgefloten door de thuisaanhang na zijn transfer naar Juve). De wet is blijkbaar niet voor iedereen hetzelfde", vertelt de harde kern van Inter.