Chelsea terug bij af na thuisnederlaag tegen Brentford

Chelsea terug bij af na thuisnederlaag tegen Brentford

28 oktober 2023 om 15:31
Laatste update: 28 oktober 2023 om 15:41

Chelsea leek zich in oktober redelijk te herstellen van een teleurstellende seizoenstart, maar is tegen Brentford toch weer tegen een nederlaag aangelopen. Op Stamford Bridge werd het 0-2, na goals van Pinnock en Mbeumo.

Het eerste gevaar kwam van de kant van Chelsea. Brentford leed slordig balverlies vanuit een ingooi, waarna Chelsea gevaarlijk kon counteren. Raheem Sterling ging ervandoor en vond Cole Palmer, Brentford kon zijn voorzet ternauwernood uitverdedigen. Na tien minuten was oud-PSV’er Noni Madueke dichtbij een goal. Hij ging zijn directe tegenstander voorbij en vond de ruimte voor een schot, dat de paal én lat raakte, maar geen doel trof. Chelsea bleef het proberen, weer via een voorzet van Palmer. Marc Cucurella kon de bal nét niet verlengen. Daarna was het Sterling die naar de grond ging in het strafschopgebied. De VAR bekijkt de situatie, maar geeft geen penalty.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Brentford

  • logo

    Crystal Palace

In het tweede bedrijf kwam al vroeg het eerste echte gevaar van Brentford. Vitaly Janelt leek te kunnen scoren, maar vond Chelsea-doelman Robert Sánchez. Daarna was er wederom een VAR-check, en wederom was Sterling erbij betrokken. Zijn voorzet leek binnen de zestienmeter een hand te raken, maar ook nu kwam er geen penalty. Tegen de verhoudingen in was het vervolgens Brentford dat tot scoren kwam. Bij de tweede paal wist Ethan Pinnock binnen te pakken, waarmee hij Chelsea op achterstand bracht.

Brentford stond defensief vervolgens goed, en naarmate de wedstrijd vorderde werd Chelsea gehaast, met als gevolg dat het minder wist te creëren. Toch kwam het nog dichtbij, na een goede voorzet van Sterling, waar Gallagher bijna zijn voet tegen kon krijgen. De bal leek er echter niet in te willen voor Chelsea. Assistent trainer Jesus Perez werd nog met een rode kaart weggestuurd, en met een uitbraak wist Bryan Mbeumo zelfs nog de 0-2 aan te tekenen, waarna de wedstrijd klaar was.