Daley Blind met Girona aan kop in La Liga: 'Speelt daar wel in zijn kracht'

Blind senior vertelt over situatie zoon in Spanje: 'Het valt op zijn plek'

28 oktober 2023 om 16:11
Laatste update: 28 oktober 2023 om 17:22

Na een moeizaam seizoen trok Daley Blind deze zomer naar Spanje, om bij Girona te spelen. In Spanje lijkt de verdediger nu goed op zijn plek. Girona won vrijdag van Celta de Vigo en staat, in afwachting van het resultaat van El Clásico, bovenaan in Spanje. Bij Ziggo Sport vertelt vader Danny over de situatie van zijn zoon.

"Zeker de laatste twee wedstrijden speelt hij goed. Hij speelt daar wel in zijn kracht, natuurlijk. Het verhaal wat Pere Guardiola, de broer van Pep, ons vertelde, en ook de trainer in een individueel gesprek, is dat ze van achteruit willen voetballen. Als je alleen maar wil tegenhouden, dan moet je Daley Blind niet halen natuurlijk."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Betis Sevilla

  • logo

    Girona

"Wat dat betreft valt het op zijn plek inderdaad", vervolgt Blind. "En dan heb je het gewoon naar je zin. Want ja, als je bovenaan staat heb je het naar je zin. In een nieuwe omgeving, en de zon schijnt. Tot nu toe is het de goed-weer-show."

Daley Blind tekende deze zomer voor Girona, na een half jaar voor Bayern München te zijn uitgekomen. Halverwege vorig seizoen vertrok hij transfervrij bij Ajax, na een stroeve verstandhouding met toenmalig trainer Alfred Schreuder. Eerder speelde hij ook in Engeland, voor Manchester United.