Vriends leeft mee met Steijn: 'Heb hem bericht gestuurd en hij heeft gereageerd'

Steijn krijgt steun na Ajax-vertrek: 'Dat vind ik lullig, sneu hoe het gelopen is'

28 oktober 2023 om 23:07

Bart Vriends baalt dat het avontuur van Maurice Steijn bij Ajax niet is geworden wat alle partijen ervan gehoopt hadden. De verdediger van Sparta Rotterdam werkte in Rotterdam succesvol samen met Steijn.

Ajax en Steijn besloten aan het begin van deze week in onderling overleg uit elkaar te gaan. "Ik heb hem een bericht gestuurd en hij heeft gereageerd", zegt Vriends na de 2-0 overwinning van Sparta op RKC Waalwijk tegen ESPN. "Ik heb het van de zijlijn bekeken en ik vind het gewoon sneu hoe het is gelopen. Het doet er niet toe wat er intern is gebeurd. Ik heb het van een afstand gevolgd."

"Ik had voor hem gehoopt dat deze stap een waardevolle zou zijn. Een stap die hem als trainer kon liften", vervolgt Vriends. "Het heeft niet uitgepakt hoe hij had gehoopt. Dat vind ik lullig voor hem. Hij heeft er ongetwijfeld alles aan gedaan."

Steijn was tussen april 2022 en juni 2023 trainer van Sparta. Met Vriends in de gelederen wist Steijn zich in 2021/2022 op wonderbaarlijke wijze te handhaven met Sparta. Een jaar later werd play-offs voor Europees voetbal veiliggesteld.