Barcelona en La Liga onderzoeken incident met Vinícius

Barça en La Liga starten onderzoek na mogelijk racisme-incident Vinícius

29 oktober om 07:20
Laatste update: 29 oktober om 11:38

FC Barcelona en La Liga stellen een onderzoek in na de Clásico die op zaterdag werd gespeeld. Real Madrid-speler Vinícius zou mogelijk racistisch zijn bejegend door het publiek.

Het duel tussen Barça en Real Madrid werd uiteindelijk met 1-2 gewonnen door de Madrilenen na een treffer van Jude Bellingham in de blessuretijd. In de laatste minuten van het duel zou het zijn misgegaan op de tribunes. De Spaanse voetbalbond is druk bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal en andere informatie en zal deze overhandigen aan de openbaar aanklager.

Barcelona heeft na het duel in een statement aangegeven ook een eigen onderzoek te verrichten. 'Barcelona verdedigt altijd de normen en waarden waar het voetbal en sport in het algemeen voor staat, zoals respect voor de tegenstander. We doen onderzoek naar mogelijke racistische incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Madrid van vanmiddag', laat de club weten. Het zou niet voor het eerst zijn dat Vinícius slachtoffer is van racistische spreuken. De Braziliaan heeft zich al vaker uitgesproken over het probleem.