Ten Hag krijgt steun van clubicoon: 'Dat is giftig, het vreet aan iedereen'

Ten Hag krijgt steun van clubicoon: 'Dat is giftig, het vreet aan iedereen'

30 oktober om 15:05

Erik ten Hag kan de problemen bij Manchester United niet aangerekend worden, meent clubicoon Gary Neville. The Mancunians verloren zondag met 0-3 van Manchester City en de score had een stuk hoger kunnen uitvallen.

Neville constateert dat het al maanden niet goed gaat bij United. "Tegen City was het zelfs wanstaltig", stelt hij bij Sky Sports. "Op dit moment zie ik niet hoe het beter wordt, maar het vervangen van de manager lost niks op, denk ik. Alle managers bij deze club botsen op een bepaald plafond en bij Ten Hag gebeurt het voor onze ogen."

Liverpool-icoon Jamie Carragher is van mening dat Ten Hag wel voor een deel schuldig is. "Het probleem dat ik met Ten Hag heb, is dat ik geen speelstijl zie. Hij komt van Ajax, dat associeer je met een bepaalde speelstijl, maar het is echt schokkend hoe slecht ze spelen. Niemand kan uitleggen hoe ze willen spelen." Neville springt op de bres voor de Nederlander en wijst naar de overnameperikelen. "Kun je je voorstellen wat er rond Ten Hag gebeurt? Dat is giftig, ze vrezen allemaal voor hun baan. Dat vreet aan iedereen. "

"Natuurlijk spelen ze slecht, maar het is al jaren zo", benadrukt Neville. "Er komen spelers en managers met grote reputaties naar de club, maar ze laten het niet zien."