Sparta Rotterdam gaat niet akkoord met schorsing voor Verschueren

KNVB wil Sparta-middenvelder 3 duels schorsen, Rotterdammers gaan niet akkoord

30 oktober om 16:47

Sparta Rotterdam heeft maandagmiddag bekendgemaakt niet akkoord te gaan met de schorsing die de aanklager betaald voetbal heeft voorgesteld aan middenvelder Arno Verschueren. De 26-jarige Belg ontving afgelopen zaterdag de rode kaart na een pittige overtreding op Zakaria Bakkali. 

Ondanks dat Sparta na de rode kaart verder moest met tien man, won het wel met 2-0 van RKC. De druiven zullen nu wat zuurder smaken. Verschueren moet immers drie duels missen, als het aan de aanklager betaald voetbal ligt. De Spartanen gaan hiermee echter niet akkoord, zo is te lezen in een bericht op het officiële clubkanaal. 

'Sparta Rotterdam is van mening dat deze straf te hoog is en zal de zaak laten voorkomen bij de tuchtcommissie', zo is te lezen. Zelf liet Verschueren, die even voor zijn rode prent trefzeker was, na afloop al weten dat hij hoopt dat zijn schorsing tot één duel beperkt blijft. De tuchtcommissie zal zich nu moeten buigen over een definitieve schorsing voor Verschueren. Komende woensdag moet de huidige nummer zes van de Eredivisie alweer aan de bak. Dan staat het KNVB Beker-uitduel met IJsselmeervolgers op het programma. Komende zondag komt Almere City op bezoek.