KNVB komt er niet uit met gemeente Zeist en wil campus mogelijk verplaatsen

KNVB-campus mogelijk weg uit Zeist: bond en gemeente bereiken geen akkoord

30 oktober om 17:34

De KVNB wil de eigen campus graag uitbreiden en onderzoekt om die reden de mogelijkheden om zich ergens anders te gaan vestigen. De Nederlandse voetbalbond kan geen akkoord bereiken met de gemeente Zeist over het uitbreidingsplan en heeft nu aangegeven dat 'de kans groter is' dat de campus verplaatst wordt. 

De KNVB heeft de ambitie om op internationaal niveau topsport te bedrijven. Daarbij paste volgens de Nederlandse voetbalbond een uitbreidingsplan, dat vervolgens bij de gemeente Zeist werd neergelegd. Laatsgenoemde partij stelde vijf extra voorwaarden aan het plan. De bottleneck bleek uiteindelijk de beperkte hoeveelheid extra velden. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Zeist was bereid akkoord te gaan met twee extra velden, terwijl de KNVB inzette op vier extra velden. De bond hoopte een compromis (drie velden) te kunnen sluiten, maar de gemeente ging daar niet in mee. In de reactie van de KNVB is te lezen dat er momenteel nagedacht wordt om binnen tien jaar alsnog uit te breiden. 'Dit betekent een grotere kans dat de campus in de toekomst elders in Nederland moet worden gerealiseerd', aldus bondsvoorzitter Just Spee. 

'Wij willen benadrukken dat onze voorkeur absoluut in Zeist lag en dat we de afgelopen vier jaar vol hebben ingezet op duurzame uitbreiding in deze voor ons vertrouwde en zeer gewaardeerde omgeving. Daarom trekken we met met pijn in ons hart het verzoek terug', zo is te lezen.