Gereanimeerde PSV-fan doet verhaal: 'Bijzonder dat artsen van PSV en Ajax hielpen'

Gereanimeerde fan dankt artsen van PSV en Ajax: 'Erg fijn en bijzonder'

30 oktober om 23:27

De 45-jarige Jason Sol heeft voor het eerst publiekelijk van zich laten horen, nadat PSV-Ajax na zijn epileptische aanval werd stilgelegd. Artsen van zowel PSV als Ajax verleenden medische hulp aan de supporter, die het nu goed maakt.

Na een half uur spelen werd het treffen tussen PSV en Ajax onverwachts stilgelegd. Er was sprake van een medische noodsituatie op de tribune, waarbij een fan werd gereanimeerd. Nu blijkt dat het ging om de 45-jarige Sol, die last had van een epileptische aanval. "Toen ik de epileptische aanval kreeg stond het 1-1. Dat is wel balen, ik heb een hele spannende wedstrijd gemist", lacht hij in gesprek met het Omroep Brabant.

De supporter van PSV heeft vaker last gehad van epileptische aanvallen. "Maar normaal word ik dan niet gereanimeerd. Dat is nu wel gebeurd." De kans is aanwezig dat Sol preventief gereanimeerd is, maar zeker weten doet hij dat niet. "Medici konden mij daar nog niets over vertellen." De PSV-fan is de artsen van zijn club én Ajax erg dankbaar voor de hulp die hij kreeg. "Ik weet niet via welke kanalen ik daarvoor terecht moet om de medici van beide clubs te bedanken. Ik heb zelf geen sociale media om dat te doen, maar het is erg fijn en bijzonder."

"Zeker dat medici van zo'n tegenstander mij meteen helpen. Dus bij dezen erg bedankt." Dat de wedstrijd na zijn aanval werd stilgelegd, maakte indruk op Sol. "Je wordt daar de tribune afgedragen en de wedstrijd wordt stilgelegd. Daar sta ik achteraf wel van te kijken. We zitten met 38.000 mensen in zo’n stadion, dus er kan altijd iets gebeuren. Ik weet niet wat ik ervan vind dat dat met zoveel aandacht gaat."