Argentijnse media na wéér een gouden bal: 'Messi is het achtste wereldwonder'

Argentijnse media na wéér een Ballon d'Or: 'Hij is het achtste wereldwonder'

31 oktober om 09:28
Laatste update: 31 oktober om 10:09

Dat Lionel Messi maandag zijn achtste gouden bal won, vinden ze in Argentinië niet meer dan logisch. Argentijnse media komen superlatieven tekort om hun sterspeler te beschrijven.

"Een jaar geleden wilde France Football de wereld wijs maken dat er dertig spelers beter waren dan Messi", klinkt het bij de Argentijnse TV-zender TyC Sports. "Niet twee of drie. Dertig. Een paar maanden later speelde onze captain het beste toernooi van zijn leven in Qatar." Volgens de zender is Messi dan ook de logische winnaar van de individuele onderscheiding.

'Hij bevestigde wat Guardiola altijd zegt: zolang Messi voetbalt, zijn individuele awards eigenlijk onzin. Hij zou ze allemaal moeten winnen. Zijn slechtste wedstrijd is de beste voor de rest. Er was geen andere keuze mogelijk', aldus een columnist van de zender. 

'Van de vorige zeven kon hij niet zo genieten, omdat hij voelde dat er nog iets miste', analyseert sportkrant Olé. Hij gaf niet op, bleef het proberen, heeft veel geleden en gehuild en had een ander pad kunnen kiezen. Maar zijn liefde voor de nationale ploeg overwon alles. Nu ontbreekt er niets meer. We hoeven niet verder te kijken: Lionel Messi is het achtste wereldwonder.'