Prestatie van ongekend formaat: Messi legt beslag op achtste Gouden Bal

Prestatie van ongekend formaat: Messi legt beslag op achtste Gouden Bal

30 oktober om 22:30
Laatste update: 30 oktober om 22:32

Het is Lionel Messi gelukt: de 36-jarige aanvaller heeft maandag voor de achtste (!) keer in zijn carrière de Ballon d'Or gewonnen. Messi heeft de prestigieuze prijs vooral te danken aan de WK-eindzege met Argentinië. Het is de eerste keer dat een speler die niet in Europa voetbalt de prijs wint.

Onlangs lekte al uit dat Messi voor de achtste keer beslag zou leggen op de Gouden Bal. Maandagavond in Parijs kwam die bevestiging er. David Beckham, de eigenaar van Inter Miami, deelde de prijs uit aan de aanvoerder van zijn club. Messi troefde Erling Haaland, Kylian Mbappé en Kevin De Bruyne af in de strijd om de Ballon d'Or. 

Met het winnen van het WK zette Messi eind 2022 de kroon op zijn imposante loopbaan. In 2023 werd hij met Paris Saint-Germain landskampioen van Frankrijk, al was zijn periode in de Franse hoofdstad niet zijn meest succesvolle. Uitgerekend in Parijs ontvangt Messi zijn achtste Gouden Bal.

Afgelopen zomer verliet Messi de Europese velden, om aan de slag te gaan bij het Amerikaanse Inter Miami CF. De superster begon voortvarend in de Verenigde Staten. De laatste maanden miste hij echter de nodige wedstrijden door kleine blessures.

Nooit won een speler acht keer de Ballon d'Or. Messi hield met zeven keer al het record en verbetert deze nu. Cristiano Ronaldo won de prijs vijfmaal, Marco van Basten, Johan Cruijff en Michel Platini drie keer.