Bellingham in zonnetje gezet bij Ballon d'Or-uitreiking en voegt zich bij De Ligt

Bellingham in zonnetje gezet bij Ballon d'Or-uitreiking en voegt zich bij De Ligt

30 oktober om 21:07
Laatste update: 30 oktober om 21:12

Jude Bellingham is de winnaar van de Kopa Trophy. De middenvelder van Real Madrid is tijdens de Ballon d'Or-uitreiking namelijk gekozen tot de beste speler onder 21 jaar. Daarmee volgt hij onder meer Matthijs de Ligt op en troeft hij Xavi Simons af.

Tijdens de Ballon d'Or-ceremonie wordt ook de Kopa Trophy dus vergeven. Samen met onder meer Simons, Jamal Musiala, Eduardo Camavinga en eerdere winnaars Pedri en Gavi was Bellingham in de race voor de prijs. De twintigjarige Engelsman trok uiteindelijk aan het langste eind. Naast Pedri en Gavi legden De Ligt en Kylian Mbappé in de afgelopen jaren ook beslag op de Kopa Trophy.

Bellingham maakte afgelopen zomer voor ruim honderd miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid. In Duitsland was de middenvelder een dragende kracht, maar greep hij op de laatste speeldag naast de landstitel. In Spanje is Bellingham tot dusver de grote revelatie van het seizoen: in een nieuwe rol, als nummer tien, loopt heeft hij nu evenveel goals gemaakt als wedstrijden gespeeld voor Real. Afgelopen weekend was de international nog twee keer trefzeker tegen FC Barcelona.