Botman langer aan de kant, Newcastle tast in duister

Newcastle United tast volledig in het duister: Botman langer uitgeschakeld

31 oktober om 15:07

Sven Botman staat nog langer buitenspel dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat bevestigt Eddie Howe. De manager van Newcastle United noemt de situatie van de Nederlander 'onduidelijk'.

Botman raakte geblesseerd tijdens de met 0-8 gewonnen Premier League-wedstrijd tegen Sheffield United, eind september. Tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk wat er precies aan de hand is met Botman. "We bekijken de situatie van dag tot dag en wachten op opheldering vanuit de medische staf", zegt Howe.

Het is niet bekend wanneer Botman weer aansluit bij The Magpies. "Het gaat mogelijk om een langetermijnblessure, we houden zijn situatie in de gaten", aldus Howe. Hij ontbreekt hierdoor ook in de voorselectie van het Nederlands elftal, dat in november tegen Ierland en Gibraltar speelt.

De topwedstrijden die Newcastle binnenkort speelt, Manchester United-uit, Arsenal-thuis en Borussia Dortmund-uit, komen sowieso te vroeg voor Botman. De verdediger kwam dit seizoen vijf keer in actie voor Newcastle, hierin was hij goed voor één doelpunt en één assist.