Anekdote Alderweireld over Ajax-debuut: 'Zlatan met vinger langs keel'

Alderweireld trof Zlatan tijdens Ajax-debuut: 'Met zijn vinger langs zijn keel'

31 oktober om 16:55

Toby Alderweireld heeft teruggeblikt op zijn debuut voor Ajax. De Belg stond tijdens zijn eerste optreden in de Amsterdamse hoofdmacht in 2008 meteen tegenover Zlatan Ibrahimovic, die flink wat indruk op hem maakte.

Alderweireld was kandidaat bij het Belgische televisieprogramma De Slimste Mens, waar hij met een anekdote over de Zweedse ster kwam. "Bij mijn debuut bij Ajax heb ik gespeeld tegen Inter, met Zlatan Ibrahimovic", vertelde de inmiddels 34-jarige verdediger, die doelt op een 'vriendschappelijk' duel tijdens het Amsterdam Tournament. "Zlatan was een heel imposant figuur. Er was een corner, ik wilde hem een beetje blokkeren en hij liep tegen mij aan. De bal ging weg, hij draaide zich om en zei: If you do it again... Terwijl hij een gebaar maakte met zijn vinger langs zijn keel..."

Alderweireld schrok destijds behoorlijk van de actie van Ibrahimovic. "Ik was negentien jaar en dacht toen: voetbal is niets voor mij." Uiteindelijk speelde de 127-voudig Rode Duivel toch lange tijd op het hoogste niveau. In de nadagen van zijn carrière is hij nu bij Royal Antwerp FC actief.

@goplay.be Toby + Zlatan = 💀 😳 #dsmtw #GoPlay #Play4#tobyalderweireld#antwerpfc#ajax ♬ origineel geluid - GoPlay