Berhalter over interesse PSV in Robinson

PSV mikt in winter op 'jonge Jaap Stam' voor defensie: 'Zo enorm snel en sterk'

1 november 2023 om 06:44
Laatste update: 1 november 2023 om 07:17

Gregg Berhalter zou het een hele goede zet van PSV vinden, als de club deze winter Miles Robinson weet op te pikken uit Amerika. Volgens eerdere berichtgeving uit onder andere het Eindhovens Dagblad, zouden de Eindhovenaren een transfer van de verdediger weer overwegen, nu Armel Bella-Kotchap langere tijd is uitgeschakeld.

Afgelopen zomer stond Robinson ook al hoog op het lijstje bij PSV, maar deze winter zou de club weer op het vinkentouw zitten voor de dan transfervrije verdediger. "Miles heeft veel opties en zal de beste kiezen", vertelt de Amerikaanse bondscoach Berhalter in gesprek met De Telegraaf. "Maar hij heeft absoluut de kwaliteiten om in een grote Europese competitie te gaan spelen."

Berhalter neemt Robinson steevast op in zijn selectie en weet dus wel hoe hij het best tot zijn recht komt op het veld. "Hij heeft fysieke kwaliteiten, die je eigenlijk nooit ziet. Hij is zo enorm snel, sterk en fysiek dominant. Het is een jonge Jaap Stam." Mocht Robinson daadwerkelijk naar PSV komen, dan is hij na Malik Tillman, Sergiño Dest en Ricardo Pepi de vierde Amerikaans international in Eindhoven.

Vorig jaar zomer was Pepi de eerste speler uit de Verenigde Staten, die in Eindhoven neerstreek. Hij krijgt nog niet heel veel speeltijd, maar volgens Berhalter is dat ook niet gek. "Hoe ga je Luuk de Jong eruit spelen? Die scoort altijd. Rico moet geduldig zijn, hij is nog hartstikke jong. Dat heb ik ook tegen hem persoonlijk gezegd: Probeer te leren van hem. Hoe hij de bal aanvalt in de zestien. Dat is de grote kracht van Luuk."