'Man City klopt aan voor Ajax-talent'

'Man City klopt concreet aan bij Ajax voor toptalent: club wil snel verlengen'

1 november om 07:48

Voor Kelvin de Lang wordt het nog een pittige kluif om Gabriël Misehouy bij de club te houden. Ajax wil het contract van het talent uit de jeugd al maanden verlengen, maar inmiddels heeft ook Manchester City de concrete interesse kenbaar gemaakt.

Volgens het Algemeen Dagblad zou The City Group, het bedrijf achter de enorme club, de interesse ook daadwerkelijk bij Ajax kenbaar hebben gemaakt. Klaas-Jan Huntelaar zou al maanden bezig zijn geweest met de contractgesprekken met Misehouy voor een mogelijke verlenging, maar een doorbraak is er nog niet gekomen. De 18-jarige topscorer van Jong Ajax heeft nog een contract tot de zomer van 2024.

Ook heeft het verlengen van de contracten van Jorrel Hato en Idumbo Mazumbo nog altijd prioriteit binnen Ajax. Laatstgenoemde was vorig seizoen de meest waardevolle jeugdspeler bij de Amsterdammers. Mazumbo wordt nu echter nadrukkelijk gevolgd door AA Gent, de club die hij in 2021 achterliet voor Ajax. Ook het contract van Hato ligt nog op tafel. De verdediger wil graag verlengen en loopt nog op een jeugdcontract, maar niemand bij Ajax lijkt deze kwestie op te willen pakken.