'Arne Slot kan binnen enkele dagen weer beschikken over Gernot Trauner'

'Trauner snel terug in selectie Feyenoord, waarschijnlijk op tijd voor CL-duel'

1 november om 18:20

Feyenoord lijkt snel weer te kunnen beschikken over Gernot Trauner. De verdediger keert naar alle waarschijnlijkheid terug in de selectie voor de wedstrijden tegen RKC Waalwijk en Lazio, meldt 1908.nl.

De 31-jarige verdediger kampte aan het begin van het seizoen met een knieblessure, die in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle op 8 oktober opnieuw voor problemen zorgde. De verdediger miste ook de eredivisie-wedstrijden tegen Vitesse en FC Twente en het Champions League-duel met Lazio. Trainer Arne Slot liet eerder al weten dat Trauner last krijgt als hij te weinig rust krijgt tussen wedstrijden.

Naar verwachting kan Trauner in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdag 4 november zijn rentree in de selectie van de Rotterdammers maken en is hij ook beschikbaar voor de Champions League-wedstrijd tegen Lazio op dinsdag 7 november. 

In de Dick Voormekaar Podcast laat Martijn Krabbedam doorschemeren waarom de terugkeer van Trauner iets langer duurde. "Hij trainde al mee, maar bij Trauner nemen ze wat meer de tijd om hem echt fit te krijgen. Hij had tegen FC Twente misschien wel kunnen spelen, maar ze willen elke kans op een terugslag vermijden. Met Trauner moeten ze heel voorzichtig zijn, maar hij komt er weer aan gelukkig."