Summerville ontpopt zich bij Leeds: 'Komt omdat wij hem in die situatie brengen'

Leeds-manager zet Summerville op scherp na lof: 'Daar gaat het om'

1 november om 19:03
Laatste update: 1 november om 19:26

Leeds-trainer Daniel Farke prijst de harde werklust van Crysencio Summerville. Volgens de Duitse coach ligt dat ten grondslag aan de uitstekende vorm waarin de buitenspeler op dit moment in verkeert. 

Afgelopen zaterdag was Summerville met twee doelpunten en twee assists de grote man tijdens de 4-1 overwinning op Huddersfield Town. In gesprek met LeedsLive laat zijn coach weten dat de Nederlandse jeugdinternational door zijn harde werk enorm gegroeid is. "Ik denk dat hij in heel veel wedstrijden al op het hoogste niveau speelde, maar wat ook nodig is voor een jonge speler om zich in een bepaalde richting te ontwikkelen, is dat je doelpunten en assists aan je totaal toevoegt."

"Hij voelt zich hierin meer op zijn gemak, ook dankzij het harde werk bij Thorp Arch, op het trainingsveld. Dat is omdat we hem altijd in een situatie brengen waarin hij moet finishen of de eindpass moet vinden. Hij is zeker op de goede weg, maar het gaat om consistentie. Kwaliteit moet over een langere termijn geleverd worden", meent Farke, die Summerville aanmoedigt door te gaan met waar hij mee bezig is. "Ga zo door. Ook in de komende wedstrijden."

Summerville staat na 12 officiële wedstrijden voor Leeds op zes doelpunten en vier assists. Zijn ploeg staat op dit moment met 25 punten derde in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Koploper Leicester City heeft slechts één wedstrijd verloren en staat op 39 punten.