Engelse pers twijfelt aan Ten Hag-positie, manager zelf blijft vertrouwen houden

Ten Hag strijdlustig, Engelse pers zaagt aan stoelpoten: 'Horrorshow duurt voort'

2 november om 00:06
Laatste update: 2 november om 00:06

De Engelse pers pakt na de kansloze 0-3 nederlaag van Manchester United tegen Newcastle United groots uit met de wankelende positie van Erik ten Hag. De positie van de Nederlander stond al onder druk, maar neemt na de League Cup-uitschakeling nog grotere vormen aan. 

"Hij staat onder druk, Erik ten Hag. Er staan erg veel vraagtekens achter zijn naam op dit moment", zei voormalig Crystal Palace-spits en BBC Radio-verslaggever Clinton Morrison tijdens de wedstrijd al. Na het laatste fluitsignaal regende het kritische Ten Hag-koppen. 'De druk op Ten Hag stapelt op nadat The Red Devils een nieuwe trieste nederlaag lijden', zo tekend The Daily Mail op. 

'Newcastle vertrapt United en voert de druk op Ten Hag op', aldus The Guardian. Het lokale Manchester Evening News spaart de Nederlandse manager niet, en geeft hem een 2 als rapportcijfer. 'Hij heeft spelers die gefaald hebben beloond door ze opnieuw op te stellen', is te lezen. Ook Sky Sports ziet dat de druk op Ten Hag enorme vormen aanneemt. 

Presentator en United-clubicoon Gary Neville is zeer kritisch en maakt zich zorgen. "De Manchester Derby van afgelopen zondag (0-3 nederlaag) was slecht. Vanavond bewees wat we hebben gezien de afgelopen dagen. Ze ontberen ideeën en Ten Hag heeft denkwerk te doen. Hij moet er heel snel achter komen hoe hij het beste uit deze spelersgroep kan gaan halen."

The Sun komt traditiegetrouw met een originele kop. 'Halloween mag dan wel voorbij zijn, maar de horrorshow van United duurt voort.' Zelf keek Ten Hag, die nu de geschiedenisboeken ingaat als de manager van het United met de slechtste seizoenstart in 61 jaar tijd, na afloop in de spiegel. "Ik moet hiervoor verantwoordelijkheid nemen", zei hij bij Sky Sports. "Dit is beneden ons niveau en ik moet dit recht zetten. We moeten onze lat hoger leggen. Dit is niet goed genoeg. Ik heb er vertrouwen in dat onze spelers zullen opstaan."