Geen druk voor Quinten Timber: 'Feyenoord wilde me graag, alleen maar positief'

Geen druk door transfersom: 'Feyenoord wilde me graag, alleen maar positief'

2 november om 15:13
Laatste update: 2 november om 15:17

Quinten Timber heeft geen extra druk gevoeld van de transfersom van acht miljoen euro die Feyenoord in 2022 voor hem betaalde aan FC Utrecht. Dat vertelt de middenvelder in het blad Hand in Hand.

Dat Timber in 2022 de duurste aankoop in de geschiedenis van Feyenoord was, deerde hem niet. "Er wordt tegenwoordig veel meer voor spelers betaald. Feyenoord wilde me graag hebben en heeft daar flink zijn best voor gedaan. Dat is alleen maar positief voor mij, ze zagen het in mij zitten. Het is aan mij om te laten zien hoe goed ik ben. Dat heeft niets met druk te maken."

Afgelopen seizoen kon Timber zijn stempel nog niet echt drukken op het spel van Feyenoord, maar inmiddels is de middenvelder een vaste waarde in Rotterdam. Dat zou ook interesse van teams uit de Premier League gewekt hebben. "Ik heb er ook iets van gezien, ja. Het is denk ik een goed teken voor mij dat ik prima bezig ben, maar ik ben er niet mee bezig", vertelt Timber. "Ik ben blij dat ik nu kan spelen en fit ben. Voorlopig kan ik alleen maar beter worden hier bij Feyenoord."

"Ik voel dat ik nog beter kan, er is nog veel ruimte voor verbetering. Aankomende tijd zal ik vooral dáár mee bezig zijn en met het winnen van wedstrijden. De concurrentie is goed dit jaar, dus dat moeten wij ook zijn."